Valtaosa 1960-luvun tuotannosta koostui elokuvasoundtrackeista, joista menestyksekkäimmiksi nousivat G.I. Blues ja Blue Hawaii, ja jotka myös suosionsa ansiosta määräsivät tulevien julkaisujen suunnan.

Hyvin kuvaavaa on se, että edes vuosien myötä klassikoksi muodostunut, heti Elviksen armeijastapaluun jälkeen julkaistu studioalbumi, Elvis Is Back, ei kyennyt täysin kilpailemaan edellä mainittujen soundtrackien jättimäiselle suosiolle, joka jätti varjoonsa kaikki Elviksen aikaisemmat ja myös myöhemmät myyntiennätykset.

Soundtrackeillä mainostettiin elokuvia ja elokuvilla soundtrackejä, joita saatettiin julkaista jopa kolmen levyn vuositahdilla. Varsinaisten studioalbumien julkaiseminen hiipui hiljalleen, ja ne vähäisetkin studioäänitteet liitettiin soundtrackien bonuskappaleiksi, jotka yleensä edustivatkin levyillä musiikillisesti sitä laadukkaampaa antia. Vähitellen alkoivat elokuva-albumien taso laskea ja sen ohella myös listasijoitukset.

Hieman yllättäen, vielä tammikuussa 1965, kun The Beatles oli jo tehnyt Amerikan valloituksensa ja hallitsi listoja, nousi Elviksen Roustabout Billboardin ykkössijalle. Se jäikin Elviksen viimeiseksi listaykkösalbumiksi pitkään aikaan. Vasta kahdeksan vuotta myöhemmin, Elvis – Aloha from Hawaii via Satellite (1973), saavutti jälleen paalupaikan. 

Piristävän poikkeuksen elokuvamusiikkiin toivat hengelliset levytykset. Sen lisäksi, että ne edustivat Elvikselle hänen läheisintä ja rakkainta musiikinlajia, myös kuuluvat hänen tuotantonsa kirkkaimpiin helmiin. Elviksen ensimmäinen kokonainen gospelalbumi, His Hand In Mine, julkaistiin marraskuussa 1960 ja toinen, How Great Thou Art, helmikuussa 1967. Jälkimmäisestä albumista Elvis voitti ensimmäisen Grammy-palkintonsa.

Vuosikymmenen lopulla Elvis teki väkevän paluun musiikkimaailmaan omassa tv-show'ssa, josta julkaistiin soundtrack, Elvis TV Special, joulukuussa 1968. Elvis myös palasi taas levyttämään täysipainoista musiikkia kotikaupunkiinsa Memphisiin legendaariselle American Sounds Studiolle, jossa syntyi kaksi klassista albumikokonaisuutta: From Elvis In Memphis ja Back In Memphis.

Paluu elävän yleisön eteen Las Vegasissa 1969 synnytti Elviksen ensimmäisen livealbumin, Elvis In Person At The International Hotel, joka julkaistiin yhdessä edellä mainitun Back In Memphis -albumin kanssa. Tämä kaksikko myös muodosti Elviksen uran ensimmäisen tupla-albumin. Uuden tulemisensa sekä musiikillisen jälleensyntymisensä myötä Elvis nousi taas ajankohtaiseksi ja varteenotettavaksi artististiksi.

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com

The site is not commercial and makes no advertisement for any good nor service.