Siinä missä 1960-lukua hallitsivat studioalbumit ja elokuvasoundtrackit, niin 1970-luvulle tultaessa jälkimmäiset korvasi konserttilevyt ja kokoelmat. Ensin mainittuja julkaistiin vuosina 1970-77 yhteensä viisi kappaletta, ja kaksi albumia, That's The Way It Is ja Moody Blue sisälsivät sekä studio- että konserttiäänitteitä. Ostavaa yleisöä hämmennettiin nyt myös erilaisilla kokoelmilla, joista suurin osa oli RCA:n Camden-levymerkin alla lanseerattuja, normaalihintaisia albumeja edullisempia budget-levyjä.

Laadulla ei edellenkään pyritty korvaamaan määrää. Julkaisutahti oli hirmuinen. Kokoelmat mukaan luettuna, Elvis-levyjä lanseerattiin markkinoille parhaimmillaan (tai pahimmillaan) seitsemän albumin vuositahdilla. Kun otetaan huomioon, että albumien rinnalla ilmestyi myös singlejä, niin ei ihme, että myyntiluvut ja listasijoitukset eivät liikkuneet toivotulla tasolla.

Elviksen 1960-luvun lopun uuden tulemisen höyryillä edettiin voimakkaasti myös seuraavalle vuosikymmennelle. Sellaisia kuin On Stage, That's The Way It Is ja Elvis Country pidetään yleisesti Elviksen vahvimpina 1970-luvun albumikokonaisuuksina.

Las Vegasissa, vuoden 1970 tammi-helmikuun sesongilla (kappaleet Yesterday ja Runaway olivat vuoden 1969 sesongilta) äänitetty livealbumi, On Stage, oli järjestyksessään toinen Elvis-levy, jonka kannessa ei mainittu artistin nimeä (ensimmäinen oli For LP Fans Only, vuodelta 1959). Kun taas Elvis Country jäi Elviksen ainoaksi teema-albumiksi, jos gospel- ja joulualbumeja ei oteta lukuun.

Myös ensimmäiset useamman LP-levyn sisältävät kokoelmaboksit nähtiin Elvis-katalogissa, kun nimihirviöt Worldwide 50 Gold Award Hits Vol. 1 ja The Other Sides – Worldwide Gold Award Hits Vol. 2 julkaistiin vuosina 1970 ja -71. 

Elviksen toinen joulualbumi, Elvis sings The Wonderful World of Christmas, ja kolmas gospelalbumi, He Touched Me, julkaistiin peräkkäisinä vuosina 1971 ja -72. Jälkimmäisestä levystä Elvis voitti toisen Grammy-palkintonsa, kategoriassa Best Inspirational Performance.

Kesäkuussa 1972 Elvis saapui ensimmäistä kertaa urallaan konsertoimaan Manhattanille, New Yorkiin. Ainutlaatuista tapahtumaa juhlistettiin albumilla Elvis as Recorded at Madison Square Garden. Pitkäsoitto oli levykaupoissa jo viikko konsertin jälkeen, myyden elokuuhun mennessä kultaan oikeuttavat lukemat.

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com

The site is not commercial and makes no advertisement for any good nor service.