Elvis näytteli 31 elokuvassa vuosina 1956–1969. Näiden jälkeen tehtiin vielä kaksi kaksi konserttidokumenttia: That's The Way It Is (1970) ja Elvis On Tour (1972). Näytelmällisistä elokuvista kiitellyimpiin kuuluvat Jailhouse Rock (1957),  King Creole (1958) ja Flaming Star (1960).  Ja suosituimpia olivat G.I. Blues (1960), Blue Hawaii (1961) ja Viva Las Vegas (1964). Elvis oli vuosia yksi Hollywoodin korkeimmin palkatuimmista näyttelijöistä ja hänen elokuvansa olivat kaupallisia menestyksiä, joista yksikään ei tuottanut tappiota. Elokuvien ohessa ilmestyneet levytykset kuuluvat Elviksen uran myydyimpiin. 

Elviksen unelma oli tulla hyväksi näyttelijäksi. Hän asetti tavoitteen tärkeämmälle sijalle kuin laulajanuransa. Ei pelkästään sen vuoksi, että hän suhtautui näyttelemiseen jopa intohimoisemmin kuin laulamiseen, vaan myös siksi, että näyttelijän ura koettiin tuolloin kestävämpänä kuin rock'n'roll -tähden paljon todennäköisempi lyhytkestoinen loisto. Elviksen toiveena oli, että hän saisi kunnon rooleja, hyvät käsikirjoitukset, kanssanäyttelijät, ohjaajat, ja mikä huomionarvoisinta, että elokuvissa ei tarvitsisi esittää musiikkia.

"Ihmiset ovat jo kyselleet minulta, aionko laulaa elokuvissani. En aio, ainakaan tietääkseni. Sillä koekuvauksessakin vain näyttelin, enkä juurikaan välittäisi lauleskella elokuvassa." Elvis, huhtikuussa 1956

Elviksen manageri Eversti Parker junaili suhteillaan suojattinsa lähemmäs unelmaansa jo heti suosion kynnyksellä. Huhtikuun 6. päivä 1956 sinetöitiin kolmen elokuvan sopimus, seitsemän vuoden optiolla, tuottaja Hal Wallisin kanssa. Siitä alkoi pitkä ajanjakso Hollywoodin unelmatehtaalla, mikä päättyi vasta vuonna 1969, elokuvaan Change of Habit.

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com

The site is not commercial and makes no advertisement for any good nor service.