Artikkelin sivut

Elvis esiintyi 1960-luvun alussa ainoastaan kolmessa konsertissa – kaikki vuonna 1961. Kaksi ensimmäistä konserttia pidettiin Memphisissä ja kolmas Havaijilla. Konserttien jälkeen Elvis keskittyi yksinomaan elokuvien tekoon, eikä esiintynyt liveyleisön edessä yli seitsemään vuoteen.

Vuonna 1961 oli Elviksellä takana menestysputki, jollaista ei viihteen historiassa ollut vielä tätä ennen todistettu. Lamaannuttavat elokuvavuodet olivat vielä edessäpäin, eikä Brittein saarilta lähestyvä rockin revival-aalto ollut vielä saavuttanut Amerikan rannikkoa.


Iltapäiväkonsertti 25.2.1961. Taustalla Boots Randolph (saksofoni) ja Scotty Moore (kitara).

Maaliskuussa 1960 oli armeijasta palannut uransa suhteen huolestunut ja epävarma mies. Sama mies oli vuotta myöhemmin tahkonnut neljä perättäistä listaykköstä, esiintynyt erinomaisesti menestyneessä Frank Sinatra -TV-show'ssa ja näytellyt kolmessa elokuvassa, joista G.I. Blues ja siitä lohkaistu soundtrackalbumi olivat saavuttaneet valtaisan kansansuosion. Flaming Star ja Wild In The Country olivat draamoja, joissa Elvis pääsi toteuttamaan omia taiteellisia ambitioitaan, ja joille jopa kriitikotkin olivat lämmenneet.

Paluuta maineen ja mammonan tielle olivat omalta osaltaan tasoittamassa myös kaikki hänen pahimmat kilpailijansa, jotka olivat omien henkilökohtaisten hölmöilyjen ansiosta tärvelleet uransa, tai sitten teloneet itsensä tai menehtyneet onnettomuuksissa. Listoja hallitsivat kaikenmaailman köyhänmiehen elvikset. Nyt nämä rockmusiikin raunioilla vilistäneet purkkapophiirulaiset saivat kuitenkin luikkia takaisin koloihinsa: Hillbillykatti oli palannut ja areena oli yksin hänen.

Elviksen paluu oli ollut vakuuttava. Lähes kaikki menestystä ylläpitävät osa-alueet oli nyt otettu haltuun. Mutta se tärkein oli vielä tekemättä, se mikä oli tehnyt Elviksestä tunnetun, se missä hän oli paras: liveshow, elävän yleisön kohtaaminen silmästä silmään.

Manageri Eversti Parker oli jo pitkin kuluvaa vuotta 1960 vihjaillut Elviksen tulevasta konsertista, ja vihdoin saman vuoden marraskuussa hän ilmoitti tapahtuman paikan ja sen ajankohdan: Memphis tulisi toimimaan etuoikeutettuna ja lähes vertauskuvallisena näyttämönä Elviksen paluulle. Sieltähän kaikki oli saanut alkunsa. Paikka olisi Ellis Auditorium ja aika helmikuun 25. päivä.

Myös toisesta konsertista oli sovittu. Se järjestettäisiin 25. maaliskuuta Havaijilla, Pearl Harborin sataman läheisyydessä sijaitsevalla Bloch Arenalla. Konsertilla kerättäisiin varoja vuonna 1941 Pearl Harborin hyökkäyksessä uponneen taistelulaiva U.S.S. Arizonan uhrien muistomerkkirahastoon.

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com

The site is not commercial and makes no advertisement for any good nor service.