t-r-o-u-b-l-e-single

Kumpi lie kunkku

1960-luvun alussa Suomen tytöt olivat jakautuneet kahteen leiriin: toinen kannatti Elvistä, toinen Paul Ankaa. Eikä pelkästään kannattanut: pelin henkeen kuului, että vastapuolta pyrittiin myös halventamaan kaikin tavoin. Tytöt esittivät kärkeviä mielipiteitä toistensa henkisestä tasosta esim. tuolloisen Iskelmä-nimisen julkaisun sivuilla. Nuorten tyttöjen tajuntaan eivät tuolloin mahtuneet molemmat; tänään on tultu siihen, että sinne ei taida mahtua kumpaakaan.

Mutta onhan aikaa kulunut: viisitoista vuotta. Kun skaba oli kuumimmillaan, Elvis alkoi tunteilut havaijilaisneitosten kanssa kuutamoisilla laguuneilla. Paul Anka puolestaan alkoi kehittyä high school -pojusta ammattitaitoiseksi viihdesäveltäjäksi.

Kuuntelin miesten uusimmat singlet, mutta en vieläkään osaa ratkaista, kumpi on kunkku. Mr. Presley yrittää kovasti, mutta rock'n'rollahtavuudestaan huolimatta T-R-O-U-B-L-E-biisi osoittaa, että aika on syönyt miehen äänen alkuvoimasta lähes puolet. Paul Anka tihkuu kypsää charmia ammattitaidolla tehdyssä silotellussa I Don't Like To Sleep Alone -sävellyksessään. Päättäkää itse. En minä tiedä.

Kirjoittaja ja julkaisu ei tiedossa

 


 

t-r-o-u-b-l-e-single

ELVIS PRESLEY: T-R-O-U-B-L-E/Mr. Songman RCA – PB – 10278

No voihan Elvis minkä teit! Kyllähän tässä on hyvä jyty päällä ja meneehän Elvis toki monelle himaan, vaikka se mitä vääntäisi vinyylille, mutta eihän tätä voi verrata edes siihen edelliseen Trouble-nimiseen kohtalokkaaseen kappaleeseen. Kuitenkin paras poiminta Elviksen älppäriltä. Ja entäs sitten se toinen sivu? Viihdettä... viihdettä, sano, ja lyhykäiseen tämä loppuikin, mutta ei kannata surra.

Kirjoittaja ja julkaisu ei tiedossa

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com

The site is not commercial and makes no advertisement for any good nor service.