Good Times, Graceland, Promised Land

ELVIS PRESLEY:
Good times (RCA)
Graceland (RCA)
Promised land (RCA)

Kuninkaan tuoreimmista levyistä Graceland on liveäänitys Elviksen kotikaupungissaan Memphisissä pitämästä konsertista ja kaksi muuta sisältävät uutta aineistoa. Good times on tyrmäysisku kademielisille jäkätyksille, joiden mukaan Iso Kiho olisi menettämässä äänensä tenhoa. El osoittaa kykenevänsä jatkuvasti aikaansaamaan sävähdyttävän tunnelman mitä erilaisimpiin kappaleisiin: balladeihin, bluesiin, countryyn ja evergreeneihin. Kohokohtia ovat hitin ”My boy” ohella muiden ohjelmistoista tutut ”She wears my ring” ja ”Spanish eyes”, joista Elvis luo miellyttävän tasapainoiset, suureellisuutta välttävät versionsa, sekä etenkin gospelpitoinen rytmijuhla ”Talk about the good times”.

Graceland toistaa jossain määrin aikaisempien konserttiäänitysten sisältöä, mutta repertuaarissa on poikkeuksellisen runsaasti rock and rollia ja hillbillyä Elviksen uran alkuajoilta sekä kaksi loistavaa spirituaalia ”Why me Lord” ja How great Thou art”. Vanhaa ”Trying to get to you” -kappaletta kuunnellessa ajan patinoima elvistikko on hyppiä housuistaan, sillä Elvis yltyy esittämään sen tosissaan 20 vuoden takaisella tyylillään. Juoheasti rullaavaa Memphis-beatia esittelevä ”Let me be there” on eräs kiitollisuudella nautituista uutuuksista. Levyn tuottamista on johtanut itse Elvis, ja tulos on kovaa tasoa.

Promised Land poikkeaa sisällöltään melko täysin nimimelodian antamista ennakko-odotuksista. Sehän on Chuck Berryn 50-luvulla säveltämä rock-kappale, jolle Elvis antaa sen ansaitseman sulavan tehokäsittelyn. Muut piisit ovat kuitenkin kaikki countryballaadeja tai hidasta countrya. Ken tykkää rauhallisesta ja rauhoittavasta Elviksestä, hän ostakoon.

Kirjoittaja ei tiedossa (Suosikki-lehti, nro 4/1975)

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com

The site is not commercial and makes no advertisement for any good nor service.