In Concert ja Moody Blue

ELVIS PRESLEY:
In Concert (RCA) ja Moody Blue (RCA)

Kuninkaan jälkeen jääneet "paperit"... Moody viimeisin studioäänite ja In Concert live-tupla viimeisimmistä E:n konserteista. Kaksi kiekkoa, jotka varmasti hämmästyttävät kuulijan – positiivisesti.

Tuskin pinttyneinkään Elvis-fani on välttynyt epäilykseltä, ettei Elvis ollut ehdottomasti parhaassa vedossaan poistuessaan keskuudestamme. Toistuvat lehtiartikkelit, ylipaino ja henkinen kriisi panivat epäilemään myös laulullisen panoksen heikkoutta. Mutta nämä kaksi kiekkoa todistavat nuo ajatukset tyystin vääriksi. Moody Blue albumilla Kuningas puristaa mm. pari uransa parasta balladi-tulkintaa, näyttäen koko laajan äänirekisterinsä laidasta laitaan. Sama vankka ote kattaa myös koko live-kiekkoa balladeista hyviin rock'n'roll sikermiin.

Niiden, joille Elvari oli ennen muuta rock'n'rollin kapinallinen, on ollut vaikea hyväksyä 70-luvun super-Elvistä. Heiltä on myös saattanut jäädä huomaamatta se hieno tosiasia, miten valtavasti Elvis kehittyi laulajana viimeisien vuosien varrella. Ja sitähän Elvis itse asiassa oli – LAULAJA.

Jonka ei muuten yhtään tarvitse hävetä näitäkään kahta testamenttiaan.

DJ Luzifer (Suosikki-lehti, nro 12/1977)

 

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com

The site is not commercial and makes no advertisement for any good nor service.