TYTTÖJEN ELVIS
(Girl Happy)
Ohjaus: Boris Sagal. Pääosissa: Elvis Presley, Shelley Fabares, Gary Crosby, Nita Talbot, Joby Baker. – Filmipaja.

Eri-ikäisten tyttöjen Elvis laulaa, soittaa ja lempii kuumalla rannalla. Kaksimielistä pyörimistä, joka ei juuri älykkyydellään häikäise.

Sillä tavalla se alkoi, että Big Frank omisti tyttären ja kavereineen soitti Big Frankin yökerhossa tuolla Chigagossa ja aikoi lähteä soittamaan Fort Lauderdaleen, mutta Big sanoi ensin ei. Mutta sitten Frankin tytär ilmoitti lähtevänsä samaan paikkaan viettämään pääsiäislomaansa 30 000 pojan joukkoon. Kunnon gangsteri ei voi olla välinpitämätön tyttärestään ja siksi Elvis palkattiin vartioimaan 30 001:ksi pojaksi.

Ja niin Rusty Wells (Elvis) siirtyi Fort Lauderdaleen, sai majapaikan Seadrift-motellista ja alkoi soitella Sandbarissa. Valerie Frank (Shelley Fabares) löytyi, tarkastettiin, havaittiin kohtalaiseksi, mutta vain kohtalaiseksi, ja otettiin vartioinnin kohteeksi. Pian ilmestyi italialainen kosiskelija, jonka erikoiskäsittelyssä erään vaiheen muodosti moottoriveneen siirtäminen. Ehkä hauskin kohta filmissä, joka muuten ei tuo mitään uutta. Värejä on, on pimuja ja beach-partyja ja sensemmoista, mutta nuo tuntuvat kovin heikoilta aineksilta pelkästään. Jos ylipäätänsä on käytettävä sanaa harmiton, sopii hyvin, että käytetään sitä tästä ”Tyttöjen Elviksestä”. Se on sellaista harmitonta hölmöttelyä, jonka Rusty Wells Combo silloin tällöin katkaisee niillä sävelillä, jotka kerran saivat maailman polvistumaan. Etteipä vieläkin joku polvistuisi.

Kirjoittaja ei tiedossa (Elokuva-Aitta, nro ei tiedossa)

 


 

TYTTÖJEN ELVIS
(Girl Happy)
Ohjaus: Boris Sagal. Pääosissa: Elvis Presley, Shelley Fabares, Gary Crospy, Joby Baker, Jimmy Hawkins, Mary Ann Mobley. – Filmipaja.

Suden kutsusta nimi-iskelmään – Elvis laulaa mainiosti ja näyttelee resurssiensa puitteissa vapautuneemmin kuin vuosiin. Ja tuttu tarina on hauskasti kerrottu, vaihteekkaammin kuin rantahipoista ennen nähdyt.

Opiskelevan nuorison perinteisiin kuuluu Amerikoissa pääsiäisvapaan tuntumissa lähteä sankoin joukoin rannikolle. Näistä lähes orgioitten mittasuhteet saavuttaneista rentoutumisrituaaleista kertoo Elviksen uusi filmi. Tarinana ”Tyttöjen Elvis” ei sanottavasti poikkea saman teeman aikaisemmista käsittelyistä, mutta kerronnan sävyltään tapaus on nähtyjä huomattavasti tuoreempi ja luontevampi. Erityisen mieluista on todeta filmissä viljellyn huumorin pakottomuus ja terve sävy. Myös jo valintoina vetävien musiikkinumeroiden sijoituksissa on vältytty väkinäisvaikutelmalta. Verrattaessa ”Tyttöjen Elvistä” sankarinsa moniin viimenähtyihin opuksiin, päihittää tämä tapaus kirkkaasti kaikki äskeisvuosien aikaansaannokset.

Kirjoittaja ei tiedossa (Elokuva-Aitta, nro ei tiedossa)

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com

The site is not commercial and makes no advertisement for any good nor service.