Viva Las Vegas

VIVA LAS VEGAS!
(Love in Las Vegas)
Ohjaus: George Sidney. Pääosissa: Elvis Presley, Ann-Margret. – Fox.

Hirvittävästä epätasaisuudesta kärsivä Elvis Presley -show, jonka parhaat numerot kertovat, mikä erinomainen elokuva olisi syntynyt, jos kokonaisuus olisi niiden tasoa.

Tuskinpa enää kenellekään pälkähtäisi päähän kieltää, etteikö Elvis Presley olisi aikamme suurimpia esiintyviä taiteilijoita. Siksi on puolustettavissa, että hänestä tehdään niin monta elokuvaa kuin mahdollista, mutta kyllä hän jo vaikuttaa hieman väsyneeltä tässä ryöstöviljelyssä. George Sidney on aivan ilmeinen musical-ohjaaja, sillä parhaat pisteensä hän kerää tällaisista musical-tyyppisistä ”numeroista”, kun taas normaaliin näytelmäfilmin tekemiseen hän ilmeisesti ei pysty.

Jokainen show-numero on ilmeisen tarkasti harkittu, väreissään mielenkiintoinen ja Elviksen ansioista myös musiikillisesti täysipainoinen, mutta auta armias, kun ihmiset joutuvat normaalin puheen puitteissa selvittelemään asioitaan, siitä on leikki kaukana. Bye, Bye Birdiessä Sidney kritikoi pop-myyttiä, tässä hän näennäisesti hyväksyy sen, mutta luulen että tässä kritiikki on asenteettomuudestaan johtuen terävämpää. Ann-Margret on ilmeinen musikaalinen kyky, mutta näyttelijänä hän on paljon huonompi kuin Elvis.

Kirjoittaja ei tiedossa (Elokuva-Aitta, 1964, nro ei tiedossa)

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com

The site is not commercial and makes no advertisement for any good nor service.