Valitut palat / 757 katsojaa

Palautellaanpa mieliin Elviksen viimeisin todellinen comeback, vuodelta 2002, kun kappale A Little Less Conversation kuultiin ja nähtiin jalkapallon maailmanmestaruuskisojen tunnarina. Elviksen vanha ja unohdettu leffabiisi elvytettiin uudelleen henkiin ja siitä tuli valtava kansainvälinen menestys. 

Elvis levytti kappaleen A Little Less Conversation (Mac Davis/Billy Strange) elokuvaan Live A Little Love A Little, 7. maaliskuuta 1968. Saman vuoden kesäkuussa, eli 23.6.1968, Elvis levytti kappaleen uudelleen tulevaan tv-erikoiseensa, joka tunnetaan nykyään nimellä '68 Comeback Special. Kappaletta ei kuitenkaan käytetty spesiaalissa, ja se julkaistiin vasta 30 vuotta myöhemmin itse levytyksestä, cd-levyllä Memories – The '68 Comeback Special (1998).

Ocean's Eleven -ohjaaja Steven Soderbergin tiedetään olevan Elvis-fani, joten hän käytti tuota tuolloin melko tuoretta Comeback Specialin julkaistua versiota elokuvassaan, vuonna 2001. Kuriositeettina vielä mainittakoon, että Soderberg on toiminut myös yhtenä tuottajana Elviksestä kertovassa The King (2017) -dokumenttielokuvassa.

Vuonna 2002 oli vuorossa jalkapallon MM-turnaus, johon tarvittiin tunnusbiisiä videon taustalle. Terry "Monty Python" Gilliam toimi videon ohjaajana. Hän ja Soderberg ovat kaveruksia, joten ei tarvitse olla varsinainen Sherlock, päätelläkseen miten A Little Less Conversation päätyi MM-turnauksen tunnariksi.

Kappale kuitenkin kaipasi modernisointia, joten homma annettiin hoidettavaksi alankomaalaiselle Junkie XL -nimiselle DJ:lle. Hän teki '68 Comeback Specialin versiosta remiksauksen, ja loppu oli historiaa. Biisi nousi listaykköseksi yli 20 maassa, kuten Briteissä, jossa se oli Elviksen 21. ykköshitti. Remiksattua versiota kuulee edelleenkin soitettavan radiossa, tv-sarjoissa ja elokuvissa. Sitä voidaankin siis hyvällä syyllä kutsua Elviksen uusklassikoksi.

A Little Less Conversation | Junkie XL -remix | 2002

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com

The site is not commercial and makes no advertisement for any good nor service.