Tribuutit / 604 katsojaa

Brittiläinen poplaulaja, Robbie Williams, joka tuli tunnetuksi suositun Take That -poikabändin jäsenenä, on sen jälkeen luonut menestyksekkään soolouran, myyden maailmanlaajuisesti yli 77 miljoonaa albumia. Robbie on myös vannoutunut Elvis-fani. Eikä hän ole peitellyt sitä. Yhdessä Stephen Duffy'n kanssa kynäilty Advertising Space ei siinä suhteessa tee poikkeusta. Vaikka tekstissä ei kertaakaan mainita Elvistä nimeltä, ei se jätä epäilyksiä siitä, kenestä on kysymys. 

Myös videon visuaalinen toteutus on sitä itseään. Williams jäljittelee Elvistä liikkeissä ja ulkonäössä. Robbie muun muassa nähdään ikonisissa Elvis-vetimissä, kuten '68 Comeback Specialin nahka-asussa ja 1950-luvun kultalame-puvussa. Muita Elvis-viittauksia videolta löytyy aina Gracelandin porteista, kirjaimelliseen nukkevaimoon, Priscillaan, joka löytyy komerosta. Video on kuvattu suurelta osin Belle Vue -pubin yläpuolella olevassa huoneessa Blackpoolissa, Britanniassa. Videon lopussa esitellään Robbien tatuointi, jossa lukee "Elvis Grant Me Serenity".

Kappale julkaistiin Robbien kuudennella studioalbumilla, Intensive Care (2005), ja myös albumin kolmantena singlelohkaisuna, joulukuussa 2005. Se nousi Britti-listalla korkeimmillaan sijalle 8. Advertising Space perustuu Tony Scottin elokuvaan True Romance, jossa Christian Slaterin hahmo kykenee keskustelemaan Elvis Presleyn hengen kanssa. Tyylikkään surullisesti se kuvaa supertähden traagista sortumista. Williams on kutsunut kappaletta leikillään omaksi Candle In The Wind'ikseenElton Johnin tunnetuksi tekemäksi kappaleeksi, jonka aihiona oli Hollywood-legenda Marilyn Monroe.

Robbie on "elvistellyt" uransa aikana useasti, kuten The Robbie Williams Show'ssa (2002), jonka ulkoiset puitteet olivat lähes yksiyhteen kopioitu Elviksen '68 Comeback Special -tv-show'sta. Joulukuussa, vuonna 2000, hän esitti Jools Holland -show'ssa Suspicious Mindsin. Vuoden 2015 Let Me Entertain You -kiertueella hän käytti Elviksen legendaarisista jumpsuiteista vaikutteita ottanutta esiintymisasua.

Marraskuussa 2016 Robbielta kysyttiin Twitterissä, mitä hän tekee muutamaa minuuttia ennen lavalle astumista. Robbie vastasi nauttivansa espressoa ja rukoilevansa Elvistä.

robbie tweet

Vuonna 2019 uutisoitiin, että Robbie Williams on noussut Briteissä Elviksen rinnalle listaykkösten määrässä, albuminsa The Christmas Present myötä. Molemmilla on nyt 13 listaykkösalbumia saarivaltakunnassa. Eniten niitä on edelleen The Beatlesilla: 15 kappaletta.

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com

The site is not commercial and makes no advertisement for any good nor service.