Leffabiisit / 411 katsojaa

Brasilialainen jazz-kitaristi ja säveltäjä Luiz Bonfá tunnetaan muun muassa musiikistaan, jonka hän sävelsi Antônio Carlos Jobimin kanssa elokuvaan Musta Orfeus (1959). Leffan ikivihreäksi nousi kappale Manhã de Carnaval (Karnevaalin aamu). Suomeksi sen ovat levyttäneet nimellä Yön väistyessä muun muassa Vieno KekkonenTopi Sorsakoski ja Kari Tapio.

Bonfán alkuperäissävellys on myös kappale, joka oli alun perin instrumentaali, nimeltään Moonlight In Rio, albumilta The Brazilian Scene (1965). Kolme vuotta myöhemmin Randy Starr kirjoitti siihen englanninkieliset sanat, jonka jälkeen Elvis sai sen levytettäväkseen maaliskuussa 1968, nimellä Almost In Love. Kyseessä olivat elokuvan Live A Little, Love A Little -äänityssessiot, ja kyseisessä rainassa kappale myös esitettiin.

Almost In Love julkaistiin myös singlellä, jonka a-puolelta löytyi nyttemmin hyvinkin tunnettu Elviksen uusklassikko A Little Less Conversation. Ilmestymisvuonnaan sinkku ei todellakaan paljon keskustelua aiheuttanut: korkeimmillaan se löytyi kotimaansa listalta sijalta 69. Lokakuussa 1970 Yhdysvalloissa näki päivänvalon vielä RCA:n Camden levymerkin alla Almost In Love -nimellä ristitty albumi, joka koostui lähes kokonaan aikaisemmin vain singeillä julkaistuista leffabiiseistä.

Luiz Bonfaa pidetään yhtenä Brasilian tärkeimmistä säveltäjistä ja muusikoista. Hän asui ja työskenteli Yhdysvalloissa 1960-luvun alusta vuoteen 1975, ja teki yhteistyötä muiden muassa sellaisten legendojen kanssa kuten Quincy Jones, George Benson ja Frank Sinatra. Ympyrä sulkeutui, kun Luiz Bonfan viimeinen albumi kantoi nimeä Almost In Love (1997). Bonfá kuoli Brasiliassa 12. tammikuuta 2001, 78-vuotiaana.

Videolla kuullaan kappaleesta vaihtoehtoinen otto, jossa Elviksen fraseeraukset poikkeavat hieman tutusta master-versiosta. Myös intro on erilainen. Videon uusi editointikin on kokolailla onnistunut yhdistellessään varsinaisen esityksen lomaan kohtauksia elokuvasta.

Almost In Love | Western Recorders, Los Angeles | 7.3.1968

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com

The site is not commercial and makes no advertisement for any good nor service.