Valitut palat / 504 katsojaa

Pianisti Floyd Cramer (1933–1997) oli yksi 1960-luvun Nashville-saundin arkkitehdeistä ja oleellinen osa Elviksen 1950- ja -60-lukujen levytysten äänimaisemaa. Cramerin soittoa voi  kuulla Elviksen miljoonahiteillä kuten Heartbreak Hotel, Are You Lonesome Tonight ja Can't Help Falling In Love. Hän soitti myös Elviksen Memphisin ja Pearl Harborin keikoilla, vuonna 1961. Cramer toimi koko uransa lähes ainoastaan studiomuusikkona, joten oli harvinaista, että hänet nähtiin lavalla, ja vielä Elvis Presleyn kanssa.

Myös sellaiset nimet, kuten Brenda Lee, Patsy Cline, Jim Reeves, Eddy Arnold, Roy Orbison, Don Gibson ja The Everly Brothers löytyvät Floyd Cramerin diskografiasta.

Floydin tavaramerkiksi muodostui niin sanottu slip note -tyyli, jossa pianolla riitasointuinen sävel "liu'utetaan" oikeaan sointuun. Se kuuluu myös hyvin oheisessa kappaleessa.

"Yrittäessäni aloittaa soolouraa, oltuani niin kauan Elvis Presleyn pianistina, asetti minut vähemmän kadehdittavaan asemaan. Jotkut ihmiset ajattelivat, että yritän rahastaa maineellani. Jos tarkoituksenani olisi ollut rahastaa Elviksen nimellä, niin olisin tehnyt sen jo viisi vuotta sitten." Floyd Cramer, marraskuussa 1961.

Anything That's Part of You | RCA Studio B, Nashville, Tennessee | 15.10.1961

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com

The site is not commercial and makes no advertisement for any good nor service.