Tribuutit / 382 katsojaa

Seuraavassa oikea vastaus on Kanada. Sillä sen verran vahvaa vaahteralehtimaa-tuotantoa on Alannah Mylesin vihattu ja rakastettu Black Velvet.

Kappaleen ovat kirjoittaneet kanadalaiset muusikot David Tyson ja Christopher Ward, joista jälkimmäinen oli Torontosta kotoisin olevan Alannahin poikaystävä.

Joulukuussa 1989 tulkitsijansa nimeä kantavalta albumilta irrotettu single oli valtava kansainvälinen hitti. Se nousi Yhdysvalloissa Billboardin ykköseksi, pysytellen siellä kaksi viikkoa. Ykkösijan se saavutti myös Norjassa, Ruotsissa ja Sveitsissä, ja kärkikymppiin se kipusi monessa muussakin Euroopan maassa. Suomen virallisella listalla sijoitus oli nro 4.

Biisiltä ei voinut välttyä 1980-90-lukujen taitteessa. Se soi joka niemessä, notkossa ja saarelmassa kyllästymiseen asti. Mutta harva kuitenkaan tiesi, tai tietää tänäkään päivänä, että kappale kertoo Elviksestä.

Christopher Ward sai idean biisiin, kun hän oli kanadalaisen musiikkikanavan MuchMusic'in VJ (video jockey). Hänet lähetettiin Memphisiin raportoimaan Elviksen kuoleman kymmenettä vuosipäivää (16. elokuuta 1987). Se avasi hänen silmät, kun hän näki massoittain innokkaita Elvis-faneja.

Inpiroituneena heidän intohimostaan rokkariin, hän teki muistiinpanoja tulevaa tv-spesiaalia (Mecca in Memphis) varten ja kirjoittamalla ylös laulun sanoja sen perusteella, mitä Elvis merkkasi faneilleen ja millaista se oli ollut kun hän kasvoi syvässä Etelässä.

Christopher Wardin mukaan avainsäe laulussa on "A new religion that will bring you to your knees." Ward sai idean lainiin ymmärtäessään, että Elviksen vaikutus faneihinsa on samankaltainen kuin mitä fundamentalistisella saarnaajalla on seurakuntansa jäseniin.

Alannah Myles voitti kappaleesta Grammyn vuonna 1991, sarjassa Best Female Rock Vocal Performance ja vuonna 1990 Juno Award'in vuoden singlestä. Voimaballadia oli soitettu radioissa niin paljon, että ASCAP (American Society of Composers) myönsi sille Millionaire Award'in vuonna 2005, yli neljästä miljoonasta radiosoitosta.

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com

The site is not commercial and makes no advertisement for any good nor service.