Valitut palat / 214 katsojaa

Huhtikuussa 2020 menehtyi Fever-kappaleen toinen kirjoittaja, laulaja-lauluntekijä Eddie Cooley, 87-vuotiaana. Historian kirjat kertovat, että Eddiellä oli nimi ja aihio valmiina lauluun, jonka Otis Blackwell viimeisteli. Blackwell on myös tunnettu Elvikselle tekemistään hiteistä Don't Be Cruel ja All Shook Up.

Alkuperäisen version Feveristä levytti Little Willie John. Sittemmin se on löytänyt tiensä lukuisten muiden artistien katalogiin. Tunnetuin versio on varmastikin Peggy Leen tulkinta. Fever on kiistatta yksi populaarimusiikin klassikoista.

Elvis levytti biisistä huhtikuussa 1960 tyylikkään version, ensimmäiselle armeijan jälkeiselle albumilleen Elvis Is Back, jota pidetään hänen yhtenä parhaimmista pitkäsoitoista.

Fever kuului myös Elviksen konserttiohjelmistoon 1970-luvulla. Kuuluisin esitys siitä nähtiin Aloha from Hawaii -tv-show'ssa, joka välitettiin satelliitin välityksellä ympäri maailmaa, 14.1.1973. Videon esitys on kyseisen show'n harjoituskonsertista, joka järjestettiin kaksi päivää ennen varsinaista konserttia.

Fever | Aloha from Hawaii via Satellite -tv-show, Honolulu, Havaiji | 12.1.1973

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com

The site is not commercial and makes no advertisement for any good nor service.