Valitut palat / 646 katsojaa

Elviksen totuuden hetki oli kesäkuussa 1968, kun hän asettui tv-kameroiden eteen vakuuttaakseen häntä epäileville olevansa edelleen elinvoimainen ja vakavasti otettava artisti. Vuodet Hollywood-elokuvien parissa olivat syöneet uskottavuuden ja sitä yritettiin nyt kovalla tohinalla hankkia takaisin. Jos jossain viihdemaailman historiassa on onnistuttu täydellisesti, niin juurikin tässä tempauksessa. Kaikki tavoiteltu saavutettiin, ja vielä enemmän, epäilijöiden putoillessa yksi toisensa jälkeen palliltaan. 

Elvis esiintyi pienellä nyrkkeilykehää muistuttavalla lavalla, musta nahka-asu päällään, laulaen vanhoja rockhittejään karhealla ja alkuvoimaisella äänellä. Hän oli uudestisyntynyt. Tyrmäys ensimmäisessä erässä.

Spesiaali päättyi uuteen kappaleseen, If I Can Dream. Elvis oli järkyttynyt viime aikojen tapahtumista, Bobby Kennedyn ja Martin Luther King Jr.:n murhista, jotka molemmat olivat surmattu vain parin kuukauden sisällä kuvauksista. Etenkin, kun King oli ammuttu Elviksen kotikaupungissa, Memphisissä.

Elvis halusi loppuun laulun, joka kiteyttäisi traagiset tapahtumat ja koko 1960-luvun levottoman hengen. Hän oli käynyt keskusteluja ohjaaja Steve Binderin kanssa, joiden pohjalta Walter Earl Brown kirjoitti kappaleen, jossa Elviksen toiveiden mukaisesti kuultiin viitteitä Martin Luther King Jr:n vuoden 1963 kuuluisasta I Have A Dream -puheesta. Esitystä pidetään yhtenä Elviksen uran huippuhetkenä.

Kun Elvis kuuli kappaleen demon, hänen kerrotaan ilmoittaneen, että ei enää koskaan laula yhtäkään laulua, johon hän ei usko. Eikä enää koskaan tee yhtäkään elokuvaa, johon hän ei usko.

Elvis myös halusi esittää kappaleen show'ssa "livenä", eikä playbackina, jotta siihen saataisiin aitoa hetken tuntua. Ainoastaan musiikki oli äänitetty ennalta, ja se soitettiin nauhalta. Siinäkin mielessä veto oli rohkea. Loppunäkymä, jossa esiin feidataan kokovalkoisiin pukeutunut artisti, suuri punaisena hohtava "Elvis"-valokyltti selän takana, on klassinen.

If I Can Dream/Edge of Reality -single nousi Yhdysvalloissa listasijalle 12. (Briteissä sija 11.), myyden yli miljoona kopiota, ja ohjelmasta julkaistu soundtrack-albumi, Elvis TV Special, saavutti listasijan 8. (Briteissä sija 2.), ollen siten Elviksen ensimmäinen albumi Billboardin top tenissä lähes kolmeen vuoteen.

Oli onni, että Eversti Parkerin idea päätösnumeroksi, Elviksen vuoden 1957 joulualbumilta tuttu, I'll Be Home for Christmas, hyllytettiin. Parker sai kuitenkin viimeisen sanan, kun Elvis halusi lausua esityksensä jälkeen välittävän kommentin: "I care". Siihen Parker veti rajan, joten Elvis sanoi loppuun vain tuttavalliset kiitokset ja hyvänyön toivotukset.

If I Can Dream | NBC TV Studio, Burbank | 30.6.1968

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com

The site is not commercial and makes no advertisement for any good nor service.