Valitut palat / 615 katsojaa

Elviksen 1970-luvun tuotanto on aliarvostettua. Artisti laajensi tulkinnallisia avaruuksiaan vuosien varrella. Merkitys valettiin betoniin 1950-luvulla, mutta olisi näköalatonta ja jopa vaillinaista olla huomioimatta hänen viimeisiä levytyksiään. Aikuisia tekstejä tulkittiin elämän tuoman kokemuksen kautta vakuuttavasti.

Kuolemattomaksi ristitty jauhoi itsestään lihaa ja verta, kuten esimerkiksi tässä, musikaalilegenda Andrew Lloyd-Webberin Elvikselle räätälöidyssä kappaleessa. Ei tosin ole varmaa tietoa siitä, oliko heillä laulua tehdessä välttämättä mielessä juurikin Elvis, mutta hänelle se kuitenkin sopi täydellisesti.

Cats-musikaalin säveltäjäkin kunnostautuneen Andrew Lloyd Webberin, Tim Ricen kanssa kynäilemä kappale on erikoisuus Webberin katalogissa. Hän on kertonut Rolling Stone -lehden haastattelussa, että It's Easy for You on ainoa laulu, jonka hän on kirjoittanut musikaalien ulkopuolelta.

Elvikselle toimitettiin hänen musiikkikustantamonsa kautta kaksi lauluntekijöiden demoa, joista Elvis päätti levyttää toisen. It's Easy for You ei ole huono sävellys, mutta varmastikin laulun teksti oli se, joka kiinnitti Elviksen huomion. Se oli niin henkilökohtainen, että sitä olisi voinut luulla Elviksen itsensä kirjoittamaksi.

"You don't have to face the music
You don't have to face the crowd
Just go back where you came from
You ain't even proud

I had a wife and I had children
I threw them all away
And now you tell me, you dare to tell me
I should go back to them
What do you think I should say"

Kappale on viimeiseltä Elviksen elinaikana julkaistulta albumilta Moody Blue (1977), sen viimeinen raita. Elvis levytti kappaleen kotonaan Gracelandissa lokakuussa 1976. Nämä erikoislaatuiset olohuonesessiot jäivät... kyllä, hänen viimeisiksi.

Nyt ei kyseessä ole Moody Blue -albumin versio, vaan Elviksen ensimmäinen yritys kappaleesta, joka olisi jo kelvannut levylle. Masteriksi valittiin otto 2. Äänitteellä kuullaan kuinka Elvis ennen esitystä ripittäytyy studiomuusikoille: "I get carried away very easily, emotional son of a bitch."

It's Easy for You | Graceland, Memphis | 29.10.1976

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com

The site is not commercial and makes no advertisement for any good nor service.