Tribuutit / 352 katsojaa

Englantilainen laulaja-lauluntekijä, tanssija ja tuottaja Kate Bush nousi maailmanmaineeseen vuonna 1978, vain 19-vuotiaana, kun hän julkaisi debyyttisinglensä Wuthering Heights. Kappale oli kotimaassaan listaykkönen, pysytellen sijalla neljä viikkoa. Bush oli ensimmäinen naisartisti, joka nousi omatekemällään laululla Brittilistan ykköseksi. Vuonna 1980 hän teki saman tempun albumillaan Never for Ever.

Listamenestykseksi nousi tällä harvoin levyttävällä artistilla myös vuonna 2005 julkaistu single, King of the Mountain, joka oli Kate Bushin kunnianosoitus Elvikselle. Kappale oli ainoa single-lohkaisu albumilta Aerial. Sinkku oli myös hänen ensimmäinen hittinsä kahteentoista vuoteen, nousten Brittilistalla sijalle 4 ja top 20 hitiksi useissa Euroopan maissa sekä Kanadassa. Suomessa se saavutti sijan 3.

King of the Mountain kertoo Elviksen kuolemasta, ja siitä, kuinka moni vielä uskoo hänen olevan elossa. BBC4-radiohaastattelussa hän kielsi sen olevan omaelämäkerrallinen: "Kirjoitin Elviksestä, tarkoitan, että sen kaltainen suosio, jonka kanssa hän joutui elämään, on täytynyt olla sietämätöntä... En voi edes kuvitella millaista se on ollut. Ei ihmistä ole tehty kestämään sen kaltaista suosiota."

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com

The site is not commercial and makes no advertisement for any good nor service.