Leffabiisit / 175 katsojaa

Love Me Tender -elokuvan nimikappaleen sävel oli suoraan lainattu Amerikan sisällissodan aikaisesta balladista Aura Lea, jonka olivat kirjoittaneet W.W. Fosdick (sanat) ja George R. Poulton (musiikki).

Ensimmäisen kerran elokuvassa se kuultiin rainassa Come and Get It (Tukkikuningas) vuonna 1936. Siinä sen lauloi Francis Farmer. Kappale hyväksyttiin lähes heti ilmestyessään Yhdysvaltain armeijan sotilasakatemian ”koululauluksi” West Pointissa, ja se oli osa West Point -aiheisten elokuvien The West Point Story (Kevätheila, 1950) ja The Long Gray Line (Suuri paraati, 1955) ääniraitaa.

Elviksen version ilmestyessä, oli hänet merkattu yhdeksi laulun tekijöistä, rojaltimaksukuvioiden takia. Mutta itse asiassa Elvis paljastaa vuoden 1968 pressitilaisuudessa, että hän antoi oman panoksensa yhteen laulun säkeistä.

Elvis esitti kappaleen ennakkoon, vielä filmausten ollessa käynnissä, ensimmäisessä The Ed Sullivan Show'ssaan, syyskuussa 1956. Ennen esitystä hän lausuu kiitoksensa elokuvan tiimille.

Love Me Tender | The Ed Sullivan Show, New York | 9.9.1956

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com

The site is not commercial and makes no advertisement for any good nor service.