Leffabiisit / 643 katsojaa

Elvis-elokuvissa on kaikki mahdollista, jopa naapurin setämiehistä saattaa hetkessä kehkeytyä ammattimaisesti stemmoja laulava porukka. Oikeasti taustalaulusta tässä tapauksessa vastasi The Mello Men -niminen ryhmä.

Laulu alennusmyyntiin laitetusta särkyneestä sydämestä oli parivaljakon Otis Blackwell/Winfield Scott käsialaa. Sama tiimi tehtaili Elvikselle muiden muassa sellaiset hitit kuin Return To Sender ja (You're The Devil) In Disguise. Otis Blackwell yksinään on kynäillyt Elvikselle sellaisia klassikkoja kuten All Shook Up ja Don't Be Cruel. Ja Winfield Scott teki Elvikselle biisin Stranger In The Crowd kesäkuun 1970 maratonsessioihin.

Elokuvaan It Happened At The World's Fair (Sydän tarjolla, 1963) räätälöity kappale ei singlejulkaisuna kuitenkaan yltänyt aivan top kymppiin asti. Alkuvuodesta Jenkeissä ja Briteissä leffasta lohkaistu kaksipuolinen One Broken Heart For Sale/They Remind Me Too Much Of You nousi edellä mainituissa musiikkikeskuksissa sijoille 11 ja 12. Single oli Elviksen ensimmäinen, joka ei noussut top vitoseen. Kultalevyyn oikeuttavat lukemat se kuitenkin myi.

Elviksen fanit olivat valveutuneita, sillä seuraava, kesäkuussa 1963 julkaistu ei-elokuva-single (You're The) Devil In Disguise/Please Don't Drag That String Around oli sen sijaan iso hitti, nousten Yhdysvalloissa sijalle 3. ja Briteissä aina ykkösijalle asti.

One Broken Heart for Sale kuitenkin edustaa elokuvasta ulos tyrkätyn soundtrack-albumin laadukkainta antia. Albumin, jonka kokonaiskesto oli Elviksen uran lyhyimpiä: noin 20 minuuttia. Myös itse biisi ei ole pituudella pilattu, sen kesto on vaivaiset 1:45. Jotakin varmasti kertoo Elvis-leffojen pikaruokamaisuudesta se, että kappale ei kuitenkaan ole albumin lyhyin. Kaikesta huolimatta soundtrack vielä myi kohtuullisen hyvin, nousten sekä Briteissä että Amerikassa sijalle 4.

One Broken Heart for Sale | Radio Recorders, Hollywood | 22.9.1962

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com

The site is not commercial and makes no advertisement for any good nor service.