Leffabiisit / 168 katsojaa

Yksi elokuvan G.I. Blues (Cafe Europa, 1960) helmistä on Fred Wisen ja Ben Weismanin luomus, Pocketful of Rainbows. Elvis esittää kauniin balladin köysiratavaunussa, pienen saksalaisen turistikaupungin, Rüdesheimin, näkyessä projisoituna kuvana taustalla.

Kun taustoja kuvattiin Saksassa, kuvaaja Loyal Griggs horjahti ja putosi vaunusta alla näkyvien viiniviljelmien päälle lähes kymmenen metrin matkan, mutta ei onneksi loukkaantunut vakavasti.

Elviksen on täytynyt viitata tähän kohtaukseen, kun hän tilitti tuntojaan sydänvalitulleen Priscilla Presleylle (tuolloin vielä Beaulieu) kuvausten jälkeen: "Tunnen itseni joksikin hiton idiootiksi kun puhkean lauluun jutellessani junassa typykän kanssa. "

Ja kyseinen "typykkä" on tietenkin Juliet Prowse, joka aukoo suutaan operettisopraano Loulie Jean Normanin tahtiin, joka oikeasti laulaa tässä kappaleen elokuvaversiossa.

Norman oli käytetty laulaja Hollywoodissa ja legendojen levyillä. Hän on levyttänyt muun muassa sellaisten nimien kanssa kuten Sam Cooke, Frank Sinatra ja Bing Crosby.

Loulie Jean Norman laulaa taustalla myös Elviksen leffassa Blue Hawaii (Sininen Havaiji, 1961), kappaleessa Moonlight Swim, ja nimenomaan sen elokuvaversiossa.

Kuriositeettina voidaan mainita, että Normanin ääntä kuullaan Star Trekin toisen kauden (1967–1968) tunnussävelessä.

Pocketful of Rainbows'in kekseliästä ja mieleenpainuvaa introa (jota tosin ei kuulla tässä leffaversiossa) on käytetty muun muassa mainosjinglenä. Kappaletta ovat myös coveroineet useat artistit, kuten Terry Stafford, Jan & Dean ja Johnny Earl.

Erikoisimmat tapaukset, jotka ovat tarttuneet biisiin ovat japanilainen elektronisen musiikin bändi YMO (Yellow Magic Orchestra) ja amerikkalaisen punk-bändin, The Misfitsin perustaja, Glenn Danzig.

Pocketful Of Rainbows | Radio Recorders, Hollywood | 6.5.1960

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com

The site is not commercial and makes no advertisement for any good nor service.