Leffabiisit / 495 katsojaa

Elvis-leffa Girl Happy (Tyttöjen Elvis), vuodelta 1965, on aikakaudelleen tyypillinen rantaraina. Myös siitä irrotettu soundtrack-albumi kuuluu Elviksen leffauran kehnoimpiin. Mutta niin kuin aina, levyltä on bongattavissa muutama siedettävä esitys. Sellaiseksi voidaan varmuudella lukea kappale Puppet On A String

Tämä Roy C. Bennett'in ja Sid Tepper'in kirjoittama balladi levytettiin kesäkuussa 1964. Se julkaistiin singlenä lokakuussa 1965, b-puolellaan jo viisi vuotta aikaisemmin levytetty Wooden Heart (elokuvasta G.I. Blues). Sinkku nousi Yhdysvalloissa korkeimmillaan sijalle 14. Briteissä sitä ei julkaistu lainkaan. Naapurimaassa Kanadassa kappale nousi jopa listasijalle 3.

Yritettiinkö julkaisulla jotenkin (pahasti myöhässä, tosin) paikata "mokaa", kun levy-yhtiö ei Yhdysvalloissa ymmärtänyt julkaista Wooden Heart'ia singlenä. Briteissä, jossa biisin hittipontentiaali hiffattiin, sinkku nousi aina ykköseksi asti, ja menestyi erinomaisesti maailmalla muutenkin. Erikoinen b-puoli tuolloin joka tapauksessa.

Vai oliko tarkoituksena vain tyrkätä ulos hassu "nukke"-nelivitonen? Elokuvassa G.I. Blues Elvis esittää kappaleen nuken kanssa lasten nukketeatterissa. Ja singlen a-puolen nimi tietenkin kertoo kaiken. Todennäköisesti kyseessä kuitenkin oli vain sattuma.

Elokuvassa Elvis laulaa kappaletta nukkemaiselle Shelley Fabares'ille, joka olikin käytetyin vastanäyttelijätär Elviksen elokuvissa. Hän esiintyi Girl Happyn lisäksi myös leffoissa Spinout (Loma Kaliforniassa, 1966) ja Clambake (Vauhtia ja vedenneitoja, 1967).

Puppet On A String | Radio Recorders, Hollywood | 10.6.1964

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com

The site is not commercial and makes no advertisement for any good nor service.