Valitut palat / 449 katsojaa

Elvis ei ollut puhtaan bluesin tunnetuimpia tulkitsijoita, vaikka siltä osastolta vaikutteita musiikkiinsa paljon ottikin. Mutta silloin kun hän asettui asian äärelle, syntyi tulosta. Reconsider Baby on blueskitaristi Lowell Fulsonin originaali, jonka Elvis levytti arvostusta saanelle albumilleen Elvis Is Back (1960).

Vuonnna 1956 Houstonissa, Teksasissa, Elvikselle tarjoutui harvinainen tilaisuus esiintyä idolinsa kanssa, ja hän todellakin käytti sen hyväkseen.

"Bändi oli juuri lopettanut keikkansa ja mennyt kaupungin toiselle puolelle pienelle klubille, jonka D.J. (Fontana) tunsi. Lowell Fulson oli siellä esiintymässä. Elvis ihaili häntä ja oli ostanut Fulsonin singlen Reconsider Baby. Hän oli mielissään, kun blueslaulaja kutsui bändin lavalle jammailemaan. Hän pääsi harvoin nauttimaan niin upeasta kitaransoitosta kuin esiintyessään Scottyn (Moore) ja Fulsonin solistina. Neljä vuotta myöhemmin hän teki vastapalveluksen äänittämällä Reconsider Babystä oman versionsa." (Ray Connolly, Elvis Presley – Legendan elämä 1935–1977)

Livenä Elvis heitti biisin vuonna 1961 (Elvis esitti sitä välillä myös 1970-luvun konserteissaan) Pearl Harborin hyväntekeväisyysshow'ssa, joka jäisi hänen viimeiseksi konsertiksi yli kahdeksaan vuoteen.

Yllättäen show'n varastaakin saksofonisti Boots Randolph, joka tykittää konekiväärimäistä sooloa, jättäen Elviksen vierelleen ihmettelemään. Randolph oli Elviksen 1960-luvun äänitysten suola. Levytyksissä saatettiin kelata useampikin otto ennen valmista tuotosta, mutta Boots varioi itseään joka ikisessä otossa, eikä soittanut koskaan samanlaista sooloa. 

Reconsider Baby | Pearl Harbor, Honolulu, Havaiji | 25.3.1961

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com

The site is not commercial and makes no advertisement for any good nor service.