Leffabiisit / 148 katsojaa

Rytmikkäämpää osastoa elokuvassa G.I. Blues (Café Europa, 1960) edusti Tepper/Bennett/Schroeder -biisi, Shoppin' Around. Tutuista tekijänimistä huolimatta sitä ei ollut rustattu varta vasten Elvikselle, vaan alkuperäisversio oli levytetty jo vuonna 1958 Joel Grey'n toimesta.

Grey syntyi Joel Katziksi 11. huhtikuuta 1932 Clevelandissa Ohiossa. Hän oli tunnetun jiddišikoomikon, Mickey Katzin poika, joka pian seurasi isäänsä viihdeteollisuuteen. Hän on sama Joel Grey, joka voitti Tony Award -palkinnon seremoniamestarin roolistaan Broadwayn Cabaret-musikaalissa vuonna 1966. Ja Oscarin samasta roolista vuoden 1972 elokuvaversiossa.

Elviksen sovitus kuitenkin nojaa enemmän amerikkalaisen kantri- ja poplaulaja Rusty Draper'in versioon, joka julkaistiin samana vuonna Greyn version kanssa, singlellä With This Ring/Shoppin' Around. On paljon mahdollista, että Elvikselle studioon kiikutettu demo oli juurikin Draperin levytys.

G.I. Blues -elokuvan levytykset aloitettiin tällä kappaleella RCA:n Hollywoodin studiolla, mutta Elvis ei ollut tyytyväinen studion uusiin järjestelyihin, ja halusi äänittää osan biiseistä uudelleen Radio Recorders'illa, Los Angelesin Santa Monica Boulevardilla. Siellä hän koki olevansa itsevarmempi ja enemmän mukavuusalueellaan. Kaikki lähtikin heti toimimaan aivan eri tavalla ja master-versio saatiin purkitettua seitsemällä otolla.

Shoppin' Around | Radio Recorders, Hollywood | 6.5.1960

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com

The site is not commercial and makes no advertisement for any good nor service.