Leffabiisit / 572 katsojaa

Elokuvan Spinout (Loma Kaliforniassa, 1966) soundtrack-albumi oli aikaansa nähden yllättävänkin tasapainoinen ja toimiva kokonaisuus, jonka avausraita Stop, Look And Listen on ihan ehta rock'n'roll, jollaista ei hetkeen sylki ollut artistin suuhun tuonut.

Leffa itsessään edusti sitä samaa formulaa, mihin jo muutaman vuoden ajan oltiin totuttu. Jollei päätähti heilunut palmujen tahdissa rannalla, niin sitten ajettiin rallia. Spinout edusti sitä jälkimmäistä.

Biisin leffaesityksessä nähdään tuolloin melko harvinainen naisrumpali (Deborah Walley). Mutta valitettavasti tämä tasa-arvoidylli pitää heti rikkoa, koska oikeasti kapuloissa oli noin 18 tuhannessa sessiossa soittanut ja lähes kaikki musiikkimaailman legendat läpikäynyt Buddy Harman.

Jos albumi olisi tyrkätty ulos muutama vuosi aikaisemmin olisi se ollut enemmän ajassa kiinni ja varma hitti, mutta vuonna 1966 tapahtui musiikkimaailmassa jo niin paljon kaikenlaista jännää, että Elvis jäi auttamatta jalkoihin. Jenkeissä ja Briteissä pitkäsoitto nousi juuri ja juuri top kahdenkympin paremmalle puolelle. Se ei ollut kehuttava suoritus julkaisulle, jonka kannessa luki "Elvis".

Eikä tilanne siitä tulisi ainakaan paranemaan. Rock bottom saavutettiin (jälleen) rallielokuvalla Speedway (Vauhtihullut, 1968), kun siitä irrotettu soundtrack saavutti kotimaassaan korkeimmillaan listasijan 82. Briteissä se ei jaksanut nousta listoille lainkaan.

Summa summarum: mainio Long Play, joka kannattaa kuunnella läpi vaikka Spotifysta, jos sille päälle sattuu.

Roll FM -radiokanava valitsi sen taannoin ruodittavaksi sarjaansa Mainettaan parempi levy. No, sitähän se toki on.

Stop, Look And Listen | Radio Recorders, Hollywood | 16.2.1966

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com

The site is not commercial and makes no advertisement for any good nor service.