Valitut palat / 346 katsojaa

Elvis palasi Nashvilleen, RCA:n Studio B:lle, kesäkuun 4. päivä 1970. Tuolloin oli vierähtänyt jo kaksi ja puoli vuotta kun Elvis oli viimeksi levyttänyt kaupungissa.

Nashvillen paluun yhteydessä uusittiin myös bändi. Lähes koko 1960-luvun Elviksen taustalla soittanut niin kutsuttu A-tiimi siirrettiin syrjään ja vaihdettiin soundeiltaan ajanmukaisempaan rytmiryhmään, joka osittain koostui legendaarisen Muscle Shoals -studion muusikoista.

Vaikka laadullisesti äänitysten taso nousi vähintäänkin yhtä korkealle kuin edellisenä vuonna pidetyissä Memphisin sessioissa, varsinaisia megahittejä ei tällä kerralla syntynyt, jollei sellaiseksi lueta Yhdysvalloissa sijalle 11 noussutta You Don't Have To Say You Love Me/Patch It Up -singleä, joka myi yli miljoona kappaletta.

Yksi sessioiden helmi on modernimpaa poppiosastoa edustava Stranger In The Crowd. Kappaleen kirjoitti Elvikselle Winfield Scott, joka oli aikaisemmin yhdessä Otis Blackwellin kanssa tehtaillut Elvikselle muun muassa sellaisia hittejä kuten Return To Sender (1962) ja Devil in Disguise (1963).

Elviksen omasta mieltymyksestä kappaleeseen kielii se, että hän hän harjoitteli sitä ja myös esitti sen konsertissaan seuraavalla Las Vegas -sesongilla, elokuussa 1970. Kyseinen sesonki filmattiin MGM-elokuvayhtiön taholta, mutta valitettavasti samana vuonna julkaistussa dokumenttielokuvassa That's The Way It Is esitystä ei nähdä. Nykypäivänä se tietenkin löytyy YouTubesta, kiitos epävirallisten julkaisutahojen.

Ja vaikka Elvis videolla väittääkin, että kappale on tulevalta albumilta, joka julkaistaan vuonna 1982, niin se ei aivan pidä paikkaansa. Dokkarin tiimoilta tehty pitkäsoitto ilmestyi kuitenkin jo marraskuussa 1970.

Stranger In The Crowd | International Hotel, Las Vegas | 13.8.1970 (Dinner Show)

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com

The site is not commercial and makes no advertisement for any good nor service.