Valitut palat / 594 katsojaa

Marraskuun 11. päivä 2020 tuli kuluneeksi 50 vuotta Elviksen ensimmäisen dokumenttielokuvan, That's The Way It Is, ensi-illasta. Juhlistetaan keski-iän saavuttanutta tallennetta sen kuningasesityksellä. Näin sitä taustoitti Antero & Sari Tirrosen kirja Memphisistä Hollywoodiin – pääosassa Elvis Presley (Kustannus Oy Jalava, 2007):

"Laulu vaikuttaa ensisilmäykseltä tarinalta kahdesta rakastavaiselta, jotka eivät luota enää toisiinsa. Mutta laulun kirjoittanut Vietnamin sodan veteraani Mark James katsoi, että epäilijöitä riittää kaikkialla ja luottamuspulaa oli muuallakin kuin parisuhteissa. Siksi hän liitti lauluun 60-luvun lopun kansalaisoikeustaistelusta ja Vietnamin sodasta johtuvien sosiaalisten levottomuuksien mielialan ja siirsi sen kahden henkilön väliseen suhteeseen. Näin laulusta tuli henkilökohtaisempi.

Myös Elvis uskoi tarvitsevansa laulun, joka reflektoisi hänen omia intohimojaan, kansallista mielialaa sekä edustaisi kypsempää soundia. Kuultuaan laulun ensi kerran, hän piti sen sanomasta ja sovituksesta. Hänen mielestään se oli luonnollinen jatke hänen viimeaikaisille hiteilleen If I Can Dream ja In The Ghetto.

International Hotelin lavalla Elvis pidensi kappaleen kestoa hidastamalla sen tempon minimiin tehden jopa venytyksiä lavan rajassa ja palasi sitten täyteen vauhtiin yhtä nopeasti kuin oli hidastanutkin. Välittömästi Suspcious Mindsin päätyttyä Elvis aloittaa Can't Help Falling In Loven, jolla kiitti yleisöä. Kultainen esirippu laskeutuu ja kuningas on tyytyväinen suoritukseensa."

Suspicious Minds | International Hotel, Las Vegas | 12.8.1970 (Midnight Show)

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com

The site is not commercial and makes no advertisement for any good nor service.