Valitut palat / 690 katsojaa

Huhtikuussa 2019 kuollut englantilainen lauluntekijä, sovittaja, muusikko ja orkesterinjohtaja Les Reed kynäili kappaleen Elvikselle, yhdessä Grammynkin voittaneen kollegan Geoff Stephensin kanssa.

Nimi Les Reed ei sano suurimmalle osalle mitään, mutta kappaleet Delilah, It's Not Unsual ja The Last Waltz ehkä sitäkin enemmän. Tulkitsijoina Tom Jones ja Engelbert Humperdinck. Reed tahkosi hittejä useiden eri lauluntekijöiden kanssa, useille eri artisteille – itse asiassa 1960- ja 70-luvulla oli harvinaista, jos brittilistoilla ei näkynyt yhtään Reedin kirjoittamaa laulua.

Sylvian tekijätiimi oli siis kova. Jopa niin kova, että todennäköisesti singlejulkaisu oli suunnitteilla, koska kappaletta ei kuultu sille teemallisesti hyvin istuvilla kahdella kokopitkällä Elvis – That's The Way It Is (1970) ja Love Letters from Elvis (1971). Biisiä ei kuitenkaan koskaan julkaistu sinkkuna Jenkeissä eikä Briteissä, vaan se päätettiin hukuttaa täysin linjattomalle sillisalaatille nimeltään Elvis Now, vasta vuonna 1972, kun sessioista oli jo kulunut kaksi vuotta. Elvis Now – todellakin.

Ehkä se olisi pitänyt. Nimittäin julkaista singlenä. Etelä-Amerikan suurin valtio Brasilia päätti tehdä niin. Nelivitonen Sylvia/Put Your Hand in the Hand myi siellä hyvin ja nousi listaykköseksi. Kukapa olisi uskonut, että samba-kansalle maistuivat myös pateettiset mollisävelet. Tarina kertoo, että vielä nykyäänkin Sylvia on yksi toivotuimmista ja lauletuimmista kappaleista paikallisissa karaokebaareissa.

Elviksen kuullaan harjoittelevan kappaletta hetken aikaa bändin kanssa MGM:n studioilla That's The Way It Is -dokumenttielokuvan tiimoilta, 15. heinäkuuta 1970, tulevaa Las Vegas -sesonkiansa varten, mutta hän ei kuitenkaan koskaan sitä konserteissaan esittänyt. Valitettavasti.

Sylvia | RCA Studio B, Nashville, Tennessee | 8.6.1970

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com

The site is not commercial and makes no advertisement for any good nor service.