Valitut palat / 737 katsojaa

Elvis saapui levy-yhtiö RCA:n Studio B:lle kesäkuussa 1970, viiden päivän maratonsessioihin, jotka osoittautuivat yhdeksi taiteellisesti merkittävimmistä hetkistä hänen urallaan.

Ensimmäinen sessioista julkaistu single oli I've Lost You/The Next Step Is Love. Kääntöpuolen biisi oli moderni pop-iskelmä ja esitteli uudenlaista Elvistä.

Tekijöinä toimi lauluntekijätiimi ja musiikkibisneksen vanhat konkarit Paul Evans ja Paul Parnes, joista jälkimmäinen on kertonut biisistä seuraavaa:

"The Next Step Is Love oli tehty Elvikselle. Elvis kokeili noihin aikoihin erilaista materiaalia ja oli laajentamassa musiikillista kenttäänsä. Hän oli kasvamassa artistina. Kirjoitin laulun Paul Evansin kanssa. Aloitimme laulun nimestä ja työstimme sitä sen kautta eteenpäin.

Sanoitus sai paljolti vaikutteita Beatlesilta ja Jimmy Webbiltä. Sanoitukset, joita Elvis tuolloin tulkitsi, olivat keskimäärin enemmän introspektiivisempiä, kuin hänen simppelimmät biisinsä.

Laulu on pohjimmiltaan kertomus rakkauden evoluutiosta – yksi askel johtaa toiseen. Idean piccolotrumpettiosuuteen sain Beatlesin Penny Lane -kappaleesta. Laulu kirjoitti itse itsensä, se syntyi nopeasti. Kaikilla lauluntekijöillä on oma lempilapsensa, tämä on minun.

The Next Step Is Love hyväksyttiin Elviksen julkaisuyhtiön toimesta ja Elvis levytti sen. Hänen versionsa oli kopio Paul Evansin demosta. Mutta Elvis teki todella hyvää työtä ja löi siihen oman leimansa.

Oli todella sykähdyttävää nähdä Elviksen laulavan sitä isolla screenillä, elokuvassa That's The Way It Is. Dokumentti on erinomainen jo sinällään, ja nähdä Elvis siinä esittämässä biisiä, oli hienoa.

Vielä tänäkin päivänä, kun joku kysyy sinulta ketkä ovat levyttäneet laulujasi, ja vastaat, että Elvis, niin "vau"-reaktio on edelleenkin sen minkä saat (naurua). Elvis on instituutio ja ikoni. Hänenlaistaan ei tule enää koskaan."

Kappaleen toisen tekijän Paul Evansin kotisivut tietävät kertoa seuraavaa:

"Tapasin vaimoni Susanin sokkotreffeillä." (Yhteinen ystävä esitteli hänet lauluntekijälle, kun Susan oli kuullut jukeboksista Elviksen The Next Step Is Loven.)

Laulu toteutti siis itse itsensä. Ei lisättävää.

The Next Step Is Love | RCA Studio B, Nashville | 7.6.1970

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com

The site is not commercial and makes no advertisement for any good nor service.