Valitut palat / 430 katsojaa

Yhdysvaltojen toiseksi katsotuin (katsotuin oli The Lucy Show) tv-ohjelma kaudella 1956–57 oli Ed Sullivanin isännöimä The Ed Sullivan Show. Ed oli julkisesti sanonut, ettei hän koskisi Presleyhin pitkällä tikullakaan, mutta joutui perumaan puheensa, koska katsojaluvut toisilla kanavilla söivät hänen vastaaviaan.

Elvis esiintyi Sullivanin tv-show'ssa yhteensä kolmessa eri lähetyksessä. Viimeisen kerran Elvis nähtiin show'ssa 6. tammikuuta 1957, jolloin häntä kuvattiin vain lantiosta ylöspäin, tarkoituksena sensuroida Elviksen mahdolliset epäsiveelliset lanneliikkeet.

Kyseessä ei ollut mikään muu kuin Sullivanin mainoskikka, mikä toimi ilmeisen hyvin, koska legendat siitä elävät edelleenkin. Elvis vitsaili tapahtuneesta vielä konserteissaan 1970-luvulla: "Ed Sullivan näki minut, ja totesi että 'son-of-bitch!' He kuvasivat minua vyötäröstä ylöspäin, joten hetkuttelin vain ylävartaloani."

Elvis oli ensimmäinen valkoinen androgyyni pop- ja rock-ikoni. Hänen ilmestyessään amerikkalaisen keskiluokan olohuoneisiin tv-vastaanottimien välityksellä, silmien ympärille vedetyissä tummissa kajaaleissaan, mustaksi värjätyissä rasvaisissa hiuksissaan, näyttäen aivan liian kauniilta mieheksi, oli monille vain... too much.

Näitä Elvis- ja muitakin herkkuja löytyy lisää The Ed Sullivan Show'n viralliselta YouTube-kanavalta.

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com

The site is not commercial and makes no advertisement for any good nor service.