Leffabiisit / 178 katsojaa

Lähes kaikki Elviksen kolmannen leffan Jailhouse Rock'in biisit olivat Jerry Leiber'in ja Mike Stoller'in käsialaa. Elokuvan myötä Elvis pääsi ensimmäistä kertaa tapaamaan tekijät henkilökohtaisesti. Heillä alkoi synkata välittömästi, ja aikaisemmin hieman epäilevästi Elvikseen suhtautunut kaksikko joutui muuttamaan käsitystään artistista.

Myös Elviksen manageri Tom "Eversti" Parker oli huomannut tämän. Ja kun hän kuuli, että kaksikko oli mennyt ehdottamaan Elvikselle levytettäviä biisejä, ilman hänen lupaansa, niin Parker otti ohjat käsiinsä ja ilmoitti pojille ei-niin-ystävällisesti, että palveluksianne ei enää tarvita. Heidät häivytettiin kuvioista ilman sen suurempaa meteliä.

Parker ei halunnut Elviksen lähipiiriin ketään, jotka olisivat voineet heikentää hänen arvovaltaansa ja otettaan kultapojastaan. Luonnollisestikaan Leiberillä ja Stollerilla ei ole vuosien varrella ollut mitään hyvää sanottavaa herra Parkerista.

Näin päättyi hedelmällinen yhteistyö, ennen kuin se oli kunnolla ehtinyt edes alkaa. Voi vain funtsia, montako hittibiisiä jäi tekemättä, tämän aikakautensa yhden merkittävimmän lauluntekijätiimin kanssa. Toki, Leiber/Stoller kirjoitti Elvikselle vielä lauluja hänen seuraavaan elokuvaansa King Creole (Kitara kainalossa, 1958), mutta he eivät enää tavanneet Elvistä, ja käytännössä yhteistyö oli sen jälkeen ohi.

Treat Me Nice -biisissä nähdään pianossa toinen laulun kirjoittajista: Mike Stoller.

Kohtauksessa soittaa myös Elviksen tosielämän bändi: The Blue Moon Boys, eli Scotty Moore (kitara), Bill Black (basso) ja D.J. Fontana (rummut). Käsiä taputtelee Judy Tyler ja Vaughn Taylor.

Leiber ja Stoller vastaanottivat vuonna 1991 elokuvan musiikista ASCAP-palkinnon, ja vuonna 2004 National Film Preservation Board tallensi Jailhouse Rockin kansalliseen elokuva-arkistoon.

Treat Me Nice (movie version) | Radio Recorders, Hollywood | 3.5.1957

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com

The site is not commercial and makes no advertisement for any good nor service.