Leffabiisit / 176 katsojaa

King Creolen ohjaaja Michael Curtiz oli kieltänyt Elvikseltä liialliset lanteiden ketkutukset ja vetkutukset musiikkiesityksissä. Kuuliaisena poikana Elvis totteli, mutta hän tiesi temput. Olihan Ed Sullivan oli jo aikaisemmin tv-show'ssaan antanut käskyn kuvata Elvistä vain lantiosta ylöspäin, jotta mahdolliset säädyttömät eleet eivät tunkeutuisi amerikkalaisiin keskiluokkaisiin olohuoneisiin.

Elvis ottikin käyttöön kehonkielen muut avut. Hän mulkoili kohti kameraa, liikutteli käsiään näyttävästi, ravisteli tukkaansa ja pelleili äänellään. Nyt hän oli saman tilanteen edessä. Jerry Leiberin ja Mike Stollerin leffaan kynäilemä Trouble on malliesimerkki siitä, kuinka pienillä eleillä voidaan ottaa tilanne täydellisesti haltuun, etenkin jos esiintyjällä on aivan posketon presenssi.

Elvis suorastaan liimaa katseen olemukseensa. Myöskään hänen äänenkäyttöään ei voi väheksyä. Sitä käytetään taidokkaasti rytmittämään tukahdetettua, ulos pyrkivää intohimoa ja raivoa. Yhtään liioittelematta, esitys on puhdasta neroutta. Yksi katse kertoo enemmän kuin tuhat lanteen heilautusta. Curtiz teki tietämättään Elvikselle suuren palveluksen.

Leiber ja Stoller kirjoitti kolme kappaletta elokuvaan, Trouble oli heidän suosikkinsa:

"Se oli elämää suuremman kansansankarin laulu. Olimme kirjoittaneet samanlaisia lauluja aiemminkin. Tiesimme, että Elvis pystyy laulamaan sellaista musiikkia, koska hänessä oli synnynnäistä uhmaa, jota laulu kaipasi. Hänellä oli erilaisia uhkan asteita, variaatioita ja muutoksia. Joskus pelkkä ilme hänen kasvoillaan sanoi: 'Paras varoa!' Luulemme, että tytöt rakastivat erityisesti tätä piirrettä Elviksessä."

Trouble | Radio Recorders, Hollywood | 15.1.1958

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com

The site is not commercial and makes no advertisement for any good nor service.