Valitut palat / 422 katsojaa

Kanadalainen folkmuusikko Buffy Sainte-Marie täytti 20.2.2021 kunnioitettavat 80 vuotta. On siis on syytä nostaa esille Elviksen tulkinta yhdestä Sainte-Marien tunnetuimmasta kappaleesta.

Elvis levytti Sainte-Marien originaalin Until It's Time For You To Go, Nashvillen marantonsessioissa, toukokuussa 1971. Hän oli niin tykästynyt kappaleeseen, että yritti tehdä siitä paremman version vielä saman vuoden kesäkuussa järjestetyissä toisissa Nashvillen sessioissa (8.6.1971), mutta tuloksetta. Elvis ei enää tavoittanut edellisen levytyksen intensiivisyyttä, joten masteriksi valittiin toukokuun sessioiden kahdeksas otto

Elvis myös halusi, että kappale julkaistaan singlellä. Alkuvuodesta 1972 ulos tyrkätty kaksipuolinen Until It's Time For You To Go/We Can Make The Morning ei menestynyt kotimaassaan kovinkaan kummoisesti, käyden Billboardin listalla korkeimmillaan sijalla 40. Sen sijaan britit jälleen kerran huomasivat biisin potentiaalin jenkkiveljiänsä paremmin, ja siellä siitä tuli top ten -hitti, nousten sijalle 5.

Albumille kappale päätyi, kun se julkaistiin linjattomalla kokonaisuudella Elvis Now, helmikuussa 1972.

Elvis esitti kappaletta myös konserteissaan. Ilmestymisvuonnaan se kuului keikkaohjelmistoon usein. Huhtikuussa 1972 esitys tallentui Elvis On Tour -dokumenttiryhmän taholta jopa filmille, mutta sitä ei koskaan nähty itse elokuvassa. Nykyään taltiointi kuitenkin on julkaistu epävirallisten tahojen kautta ja löytyy myös YouTubesta.

Mainittakoon vielä, että Sainte-Marie omaa intiaanitaustan, hän syntyi cree-heimoon ja adoptoitiin lapsena Yhdysvaltoihin.

Elvis diggaili alkuperäiskansoja. Se näkyi etenkin hänen myöhäisemmän kauden esiintymisasuissaan, inka- ja intiaaniteemat olivat hyvin esillä. Ja onhan hänessä sanottu virtaavan intiaaniverta itsessäänkin – äidin puolelta. Kaukainen isoäiti, cherokee-heimoon kuulunut Morning White Dove löytyy yhdeltä sukupuun oksalta. Ugh!

Until It's Time For You To Go | Studio B, Nashville | 17.5.1971

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com

The site is not commercial and makes no advertisement for any good nor service.