Leffabiisit / 336 katsojaa

Elokuva Flaming Star (Puoliverinen, 1960) kävi suunnitteluvaiheessaan läpi monenlaisia nimenmuutoksia, yksi viimeisimmästä ehdotuksista oli Black Star, ja sillä nimellä Elvis sen jo ehtikin levyttää, elokuussa 1960, kunnes nimi jälleen muutettiin.

Lokakuussa hän tuli vielä levyttämään kappaleen uudelleen, sen lopullisella nimellä, Flaming Star. Jälkimmäisestä on muodostunut ehta Elvis-klassikko. Tämä Sid Waynen ja Sherman Edwardsin kirjoittama kappale julkaistiin EP-levyllä Elvis by Request: Flaming Star and 3 Other Great Songs, joka nousi kotimaansa listalla sijalle 14.

Black Star julkaistiin virallisesti kolmen vinyylin ja kolmen cd:n boksilla, Collectors Gold, vuonna 1991. Ensimmäisen kerran se kuitenkin kuultiin jo vuonna 1986, Bilko-levymerkin bootleg-levyllä, Black Star.

Black Star on saanut myös myyttisiä piirteitä, koska toinen musiikin legenda, David Bowie, jonka tiedetään olleen Elvis-fani, levytti samannimisen kappaleen viimeiselle albumilleen, joka myös nimettiin sen mukaan. Levy julkaistiin Bowien syntymäpäivänä 8. tammikuuta 2016, kaksi päivää ennen Bowien kuolemaa. Oliko se viimeinen kunnianosoitus suurelle esikuvalle? Sitä emme saa koskaan tietää, David ei ole kysymykseen enää vastaamassa.

Bowie ja Elvis levyttivät samalle levymerkille (RCA) ja heillä oli sama syntymäpäivä (eri vuonna tosin).

"En voinut uskoa sitä, hän oli merkittävä sankarini. Ja olin luultavasti tarpeeksi tyhmä uskoakseni, että sama syntymäpäivä hänen kanssaan oikeasti tarkoitti jotain." – David Bowie

Tyypillistä Bowieta, hän jätti meille vielä kuollessaankin ratkaisemattoman arvoituksen. Todellinen taiteilija.

Every man has a black star
A black star over his shoulder
And when a man sees his black star
He knows his time, his time has come

Black Star | Radio Recorders, Hollywood | 8.8.1960

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com

The site is not commercial and makes no advertisement for any good nor service.