Valitut palat / 30 katsojaa

Tämä elokuun 1970 Las Vegas -sesongin avausshow'n Patch It Up -revittely on upea. MGM sen onneksemme taltioi, mutta he olivat kuitenkin liian nirsoja julkaisemaan sitä dokumenttielokuvassaan, Elvis – That's The Way It Is (Tämä on Elvis, 1970), eikä edes sen uudelleen muokatussa versiossa vuodelta 2001. Paha moka. Joudumme siis jälleen kerran kiittämään epävirallisia tahoja.

Dokumentissa kappale kyllä nähtiin. Elokuun 12. päivän Dinner Show'n setti on myös komeata katseltavaa, ja hieman pidempi kuin avausshow'n esitys, mutta se ei kuitenkaan sisällä huippuhetkeä, jossa Elvis heittäytyy selälleen lattialle, pompaten sieltä hetken päästä ylös kuin vieteriukko.

Eddie Rabbittin ja Rory Bourken Elvikselle rustaama Patch It Up oli Suspicious Mindsin lailla tuon ajanjakson ehdoton show-stopperi. Elvis levytti biisistä myös studioversion, Nashvillessa, kesäkuussa 1970. 

Rabbitt kirjoitti (yhdessä Dick Heard'in kera) Elvikselle myös hienon Kentucky Rainin, jonka Elvis levytti American Sound Studiolla, Memphisissä 1969. Myös sen Elvis otti hetkeksi konserttiohjelmistoonsa vuoden 1970 tammi-helmikuun Vegas-sesongilla.

Eddie Rabbitt (27. marraskuuta 1941 – 7. toukokuuta 1998) oli aikansa tunnettu laulaja-lauluntekijä, ja hänen omia menestyneitä kappaleita olivat muun muassa Clint Eastwood -leffaan tehty nimibiisi Every Which Way To Loose (Mies San Fernandosta, 1978) ja I Love Rainy Night, joka nousi Yhdysvaltojen listaykköseksi.

Patch It Upin toinen tekijä Rory Bourke (14. heinäkuuta 1942) niitti menestystä sellaisten levyttävien artistien kautta, kuten Olivia Newton John, Anne Murray ja Lynn Anderson. Hänen suurin hittinsä oli Charlie Richin alkuperäisesitys kappaleesta The Most Beautiful Girl, jonka hän kirjoitti yhdessä Billy Sherrill'in ja Norro Wilson'in kanssa. Bourken käsialaa on myös Promised Land (1975) -albumilta löytyvä Elvis-originaali Your Love's Been A Long Time Coming.

Elviksestä tahkottiin perinteistä viihdetaiteilijaa. Välillä hän oli ulalla itsekin omien sisäisten radiotaajuksiensa ristiaallokossa, mitä hän artistina edusti. Ballladi- ja moninaisen muun musiikin tyylilajin uskottavana tulkitsijana Elvis ei kuitenkaan koskaan ollut Tom Jones, ei Frank Sinatra, eikä varsinkaan Engelbert Humperdinck. Hän oli sielultaan rock'n'roll. Se tosiasia puskee läpi kuin tuhat mystistä junaa tämänkin esityksen myötä, etenkin sen lopun takanojassa, sieltä uudesti nousseena, vertaansa vailla olevana.

Katso myös Patch It Up | 1970

Patch It Up | Las Vegas, International Hotel | 10.8.1970

 

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com

The site is not commercial and makes no advertisement for any good nor service.