Leffabiisit / 131 katsojaa

Rock-A-Hula Baby esitteli sofistikoituneemman rokkarin, jolla kitara oli vaihtunut marakasseihin ja biitti havaijilaisrytmeihin. Yksi laulun tekijöistä, Ben Weisman:

”Musiikin tekeminen elokuvaan Blue Hawaii oli haasteellista. Johtuen paikasta. Musiikissa olisi pitänyt olla rokkibiitti, mutta havaijilaisilla mausteilla höystettynä. Tuohon aikaan twist oli kova sana, ja huomasin, että twist ja hula sopivat täydellisesti yhteen. Siitä yhdistelmästä syntyi Rock-A-Hula Baby.”

Hularokki julkaistiin Can't Help Falling In Love -sinkun b-puolella ja sitä mainostetettiin kannessa nimellä ”Twist Special”. Uudesta tanssivillityksestä pyrittiin ottamaan kaikki irti. Singleä myytiin yli miljoona kopiota, joten tuskin markkinointikikka sen myyntiä ainakaan huononsi.

Laulun tekijäkolmikosta (Fred Wise, Ben Weisman, Dolores Fuller) pistää silmään sen ainut naisnimi, jonka takana ei ollutkaan ihan kuka tahansa pöytälaatikkorunoilija. Dolores Fuller omasi varsin mielenkiintoisen historian. Hän oli lauluntekijän lisäksi myös näyttelijä ja pikkubudjeteilla elokuvia tehneen kulttiohjaaja Ed Woodin tyttöystävä.

Siinä roolissa hän oli myös Woodin vähintäänkin erikoisessa transuleffassa Glen or Glenda (1953), jota on sanottu yhdeksi maailman huonoimmista elokuvista. Lisäksi hän esiintyi Woodin leffoissa Jail Bait (1954) ja Bride of the Monster (1955) sekä muutamissa muissa elokuvissa että tv:ssä.

Sarah Jessica Parker näytteli häntä Tim Burtonin elämäkertaelokuvassa Ed Wood (1994). Fuller päätyi lopulta tekemään Elvikselle tusinan verran leffabiisejä. Hänen katalogistaan löytyvät muun muassa sellaiset ”klassikot”, kuten Barefoot Ballad (Kissin' Cousins, 1964) ja Do The Clam (Girl Happy, 1965).

Vähän laadukkaampaa osastoa edustavat I Got Lucky (Kid Galahad, 1962), Big Love Big Heartache (Roustabout, 1964) ja Steppin' Out of Line, joka on myös Blue Hawaii -laulu, mutta se leikattiin elokuvasta.

Rock-A-Hulan on sanottu olevan havajilaisen folkin ja rock'n'rollin yhdistelmä. Kyllä, siinä ohessa kun Elvis toi perunan Amerikkaan, hän myös popularisoi ja yhdisteli erilaisia kulttuurivaikutteita musiikissaan. Tänä päivänä sellaista kutsutaan maailmanmusiikiksi.

Rock-A-Hula-Baby | Radio Recorders, Hollywood | 23.3.1961

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com

The site is not commercial and makes no advertisement for any good nor service.