Valitut palat / 136 katsojaa

Bing Crosby oli oman aikansa supertähti, jo ennen Elvistä ja Sinatraa. Hän myi levyjä kuin halpaa leipää. Suosituin niistä oli White Christmas, joka edelleen pitää Guinnessin ennätysten kirjan myydyimmän musiikkisinglen sijaa hallussaan. Kappale on yksi soitetuimmista ja eniten coveroiduimmista joululauluista.

Elvis, Beatles ja Michael Jackson ovat pyrkineet rinnalle, eivät tuloksetta, mutta jääneet yksittäisen levytyksen myötä himmeimmille mitalisijoille. Bing oli todellinen vanhan liiton ylittämätön mestari.

Crosby levytti kappaleen vuonna 1942 elokuvaan Holiday Inn, jossa se esitettiin duettona Marjorie Reynoldsin kanssa. Seuraavana vuonna esitys palkittiin parhaan laulun Oscar-palkinnolla.

Päätallenteen vaurioitumisen vuoksi Crosby äänitti kappaleen uudelleen vuonna 1947 saman orkesterin ja taustaryhmän kanssa, kuin alkuperäisenkin version. Tämä on nykyään se eniten kuultu versio, joka myös esitettiin uudelleen Bing Crosby -elokuvassa, nimeltään White Christmas, vuonna 1954.

Siinä missä Bing Crosby ymmärsi 1950-luvulla komeetan lailla tähtitaivaalle ilmestynyttä uutta rokkistaraa, niin lauluntekijä Irving Berlin pahoitti Elviksen versiosta niin paljon mielensä, että soitteli henkilökohtaisesti radioasemille, etteivät soittaisi sitä.

Hän itse ilmeisesti oli elänyt sitä ennen liiankin valkoista joulua, koska ei huomannut oleellisinta: Elviksen sovitus ja fraseeraukset nojautuivat vahvasti mustan lauluyhtyeen, The Driftersin, vuoden 1954 levytykseen.

Tarina ei kerro, mutta todennäköisesti Irving leppyi, kun royaltit maksettiin tilille.

Elvikselle myönnettiin vuonna 1971 Grammy-organisaation Bing Crosby Award, jonka hän vastaanotti henkilökohtaisesti Las Vegasissa, Crosbyn veljenpojan ojentamana. Nykyään palkinto tunnetaan nimellä Grammy Lifetime Achievement Award (Elämäntyö-palkinto). Elvis oli palkinnon saadessaan vain 36-vuotias. Bing Crosbylle kyseinen palkinto myönnettiin ensimmäisenä, vuonna 1963.

Vuonna 1977 musiikkimaailma menetti kaksi suurta ääntä, kun ensin Elvis ja pari kuukautta myöhemmin Bing Crosby, siirtyivät taivaalliseen laulukuoroon.

White Christmas | Radio Recorders, Hollywood | 6.9.1957

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com

The site is not commercial and makes no advertisement for any good nor service.